Proteinová revoluce z Karlových Varů: Příběh Václava Bubly a Tomáše Michka, zakladatelů firmy NaturalProtein

Ráchel Hladká
July 26, 2024

V podcastu INION talk jsme do studia pozvali Václava Bublu a Tomáše Michka, majitele úspěšné karlovarské značky doplňků stravy NaturalProtein. V rozhovoru s námi sdíleli klíčové momenty své cesty – od prvního nápadu až po vybudování úspěšné firmy. Jejich příběh nejen inspiruje, ale také dokazuje význam vytrvalosti a schopnosti učit se z neúspěchů.

30. díl našeho podcastu jsme věnovali společnosti NaturalProtein a jejím zakladatelům –  Václavu Bublovi a Tomáši Michkovi. Na trhu jim chyběly proteinové doplňky stravy, které by byly co nejpřírodnější, nejkvalitnější a zároveň výborné i chuťově. Proto se rozhodli s takovým produktem přijít, začali experimentovat s vlastními proteiny a tak vznikla značka NaturalProtein. 

Začátek jejich podnikatelské cesty se neobešel bez překážek. Přiznali, že některé první nápady na výrobky nebyly úspěšné (například míchání proteinu na přání), často kvůli nedostatečné znalosti trhu a technickým problémům. Přesto se z těchto raných neúspěchů poučili a podnikání nevzdali. Důraz kladou na důležitost adaptace, týmové práce a neustálého učení se z vlastních chyb.

V průběhu let se jejich firma rozrostla, začali nabízet širokou škálu produktů zaměřených na zdraví a fitness včetně spalovačů tuků a dalších doplňků podporujících hubnutí – ty jsou obzvlášť oblíbené. Klíčem k úspěchu bylo zaměření na kvalitu, inovace a přímý vztah se zákazníky.

Václav a Tomáš také hovořili o svém vztahu ke Karlovarskému kraji, odkud oba pocházejí. Odmítají běžný narativ o nevýhodách podnikání v menším městě nebo regionu a namísto toho hovořili o příležitostech, které Karlovarský kraj nabízí. Úspěch je podle nich možný kdekoli, pokud je člověk ochotný na svém snu pracovat a nenechá se odradit negativními reakcemi okolí. 

Zakladatelé Natural Protein jsou skvělým příkladem podnikatelů, kteří se nebojí čelit výzvám, učit se z vlastních chyb a neustále hledat způsoby, jak vylepšit své produkty a služby. Jejich příběh je inspirací pro každého, kdo se chce pustit do podnikání, a ukazuje, že s dostatečnou odvahou, odhodláním a tvrdou prací je možné vybudovat prosperující firmu.

Tipy pro podnikatele od Václava a Michala:

  • Začněte co nejdřív a nepřemýšlejte nad tím příliš dlouho.
  • Nevzdejte se při prvním neúspěchu. Úspěšní podnikatelé jsou ti, kteří vytrvají a pokračují ve snaze i přes překážky.
  • Učte se z chyb, nebojte se změnit strategii a přizpůsobit se změnám.
  • Investujte do marketingu. I když se na počátku může zdát, že je to velká investice, bez efektivního marketingu nemůžete očekávat růst.
  • Vybudujte dobrý tým, na který se můžete spolehnout.
  • Začněte s jasnou představou, ale buďte připraveni ji změnit. Původní nápad se v průběhu času může vyvinout jiným směrem a proto je důležité být flexibilní.

Poslechněte si 30. díl podcastu INION talk zde!

Share this post
podcast