Marketing a Mimosa: Z USA až do INIONu

Ráchel Hladká
October 23, 2023

Určitě už jste za dobu působení INIONu zaregistrovali naši oblíbenou networkingovou akci s názvem Marketing a Mimosa. Odkud vlastně pochází, o co se jedná a co nás čeká na dalším setkání už 24. 10.? Čtěte dál a všechno se dozvíte!


Marketing and Mimosa ve světě i v Česku

Marketing and Mimosa (v angličtině Marketing and Mimosas) původně vzniklo jako reakce na potřebu marketérů a profesionálů v oblasti komunikace spojit se mimo kancelářské prostředí a získat nové perspektivy na svou práci. Tato iniciativa má své kořeny v USA a postupně se stala populární i v dalších zemích, včetně České republiky.

Tato setkání obvykle probíhají v kavárnách, lounge barech apod. Důležité je přátelské prostředí, které podporuje uvolněnou atmosféru a otevřenou výměnu myšlenek. Hlavními témat jsou trendy v oblasti digitálního marketingu, sociálních médií nebo obsahového marketingu.

Název "Mimosa" odkazuje na nápoj z prosecca a pomerančové šťávy, který je často podáván na těchto setkáních, my v INIONu jsme k tomu ještě přidali něco sladkého na zub.

Výhodný balíček: Koláč, Mimosa, marketing

Vstupné na Marketing a Mimosu v INIONu je pouze 150 Kč, ve kterých je zahrnuto občerstvení v podobě výborného koláče a čerstvě připravené Mimosy. K tomu samozřejmě patří i networking s dalšími účastníky a také načerpání nových znalostí a inspirace od zajímavých hostů, které na akce zveme. Například minulý měsíc jsme pozvali Václava Blahouta, který se sdílel na téma AI v marketingu.

Co je na programu tentokrát?

Následující setkání, které proběhne 24. 10. od 10 h v prostorách INIONu, bude věnováno tvorbě marketingového kalendáře. Nenechte si toto setkání ujít, protože marketingový kalendář je klíčovým nástrojem, který vám pomůže plánovat a spravovat vaše marketingové aktivity po celý rok.


Zeptali jsme se Šárky Kurákové, online marketérky, která bude přednášet, na co se můžeme těšit tentokrát: "Na dalším setkání Marketing a Mimosa si naplánujete komunikační strategii pomocí marketingového kalendáře. Projdeme spolu seznam významných dnů a svátků, díky kterým přilákáte pozornost stávajících i potenciálních zákazníků. Marketingový kalendář není radno podceňovat, protože aktuálnost je v marketingu opravdu klíčová. Navíc kalendář přímo vybízí ke kreativní komunikaci s vašimi zákazníky!

Na setkání vás čeká nejen teorie, ale i praktické vyplňování vašeho vlastního kalendáře. Díky němu budete mít připravené návrhy obsahu na následující měsíce."

Zpětná vazba účastníků

Jak naše podání Marketing a Mimosy vnímají účastníci?

"Do této doby jsem příliš AI nesledovala, až po účasti na tomto setkání jsem začala zjišťovat možnosti a limity AI." Eva Kastl ze Soulmate Eva

"Líbila se mi příjemná atmosféra a nové informace. Inspirativní." Michaela Hůlková

"Příjemné prostředí, zajímavý vzhled do fungování marketingu instituce jako je IC." Hana Wollerová


Na příštím setkáním Marketing a Mimosa v INIONu nás čeká společné plánování efektivní marketingové strategie. Chcete-li získat nové nápady, poznat nové lidi a ještě odejít s vyplněným marketingovým kalendářem, neváhejte se k nám připojit!

Abychom s vámi mohli počítat a schovat vám koláč, přihlaste se tady!

Share this post
No items found.