Karlovarský BYZNYS MIXER už je za námi, byla to jízda!

Ráchel Hladká
June 30, 2023

Náš rozvojový program OVACE byl generálním partnerem této konference, a proto mu v odpoledním programu patřil vlastní blok.


Zlatým hřebem tohoto bloku byla soutěž o nejúspěšnější projekt programu OVACE, do které se zapojilo 7 podnikatelů a kreativců. Každý z nich dostal 5 minut na prezentaci svého podnikání či vize, další 3 minuty se odborná porota ptala na doplňující otázky.


Složení poroty bylo rozmanité - měli jsme tu čest na konferenci přivítat Martinu Dlabajovou, poslankyni Evropského parlamentu, která dlouhodobě podporuje kulturní a kreativní průmysly. Výjimečné osobnosti z řad mladých lidí podporuje projektem "PročByNe?" a ve svém dalším projektu "Je OK být chvíli na dně" ukazuje, že je doky tvůrčímu myšlení možné jít za svou vizí i přes všechny překážky. Martina Dlabajová má také zkušenosti se zakládáním a řízením českých i zahraničních firem.

Další významnou členkou poroty byla primátorka města Karlovy Vary Andera Pfeffer Ferklová, která sama pochází z podnikatelského sektoru a má k podnikání blízko. Má za sebou léta zkušeností v Grandhotelu Pupp, kde působila v manažerských pozicích a nakonec i jako generální ředitelka.

Dalším porotcem byl Jiří Hanek, zkušený podnikatel a kreativec. V Karlových Varech založil galerii SUPERMARKET wc, kde probíhají výstavy a workshopy. Momentálně rozvíjí Dizajnpark ve Výměníku. Je také spoluzakladatelem pracovní skupiny Kreativní region, která chce skrze design a inovace proměnit Karlovarský kraj.

A za marketing byl v porotě Václav Blahout, ředitel agentury 4K - Agentury pro kulturní a kreativní průmysly Karlovarského kraje. Vedle toho ještě působí jako konzultant digitálního marketingu, má za sebou například práci s Českým olympijským týmem nebo Coca-Colou.  


Po rokování poroty přišlo na řadu vyhlášení vítězů: třetí místo získala Veronika Kašková Ingrová a její značka Veroniq. Veronika šije funkční čelenky, které jsou velmi praktické obzvlášť pro sportovkyně. Jejím dalším oblíbeným produktem jsou tzv. culíkaté čepice, které vypadají stylově a nezničí svým nositelkám účes jako běžné čepice.

Druhou cenu si vysoutěžila Olga Novak s firmou Microgreen KV. Olga přímo v centru Karlových Varů provozuje farmu s pěstováním mikro bylinek a zeleniny. Tu pak dodává do restaurací, hotelů nebo si ji může koupit i běžný spotřebitel.

Jako první se umístila Andrea Holzknechtová a její značka kabelek Amelia E.! Andrea při výrobě svých produktů čerpá z tradičního pletení košíků, kterému ale dodává nový rozměr. Proutí plete do moderních tvarů a doplňuje ho kůží. Vyrábí i celokožené kabelky, peněženky nebo pásky.

Bonusové čtvrté místo získala Eliška Failová a její Cirkus Céres, který pořádá akrobatické akce pro děti i dospělé. Díky Cirkusu Céres si každý může vyzkoušet novocirkusové disciplíny, např. párovou akrobacii, sestavy na zavěšených šálách nebo obručích.


Všech vítězek jsme se ptali, jaké mají pocity z umístění a jak se jim na BYZNYS MIXERu líbilo. Tady jsou jejich reakce:


"Karlovarský BYZNYS MIXER mě příjemně překvapil. Vše bylo perfektně zorganizované a atmosféra byla skvělá. Měla jsem tu možnost potkat zajímavé lidi z různých oborů a poslechnout si inspirativní řečníky. Zvlášť mě potěšilo setkání s kolegy z programu OVACE a s naší mentorkou Kamilou Smutnou. Děkuji za příležitost v rámci soutěže odprezentovat svůj projekt proutěných kabelek, který tvořím pod značkou Amelia E. Vítězství mě příjemně překvapilo, měla jsem jiného favorita a přála bych to každému ze soutěžních projektů. Moc si toho vážím, je to pro mě velká motivace k další práci." - Andrea Holzknechtová


"Karlovarský BYZNYS MIXER – byl to pro nás MEGA zážitek. Pomocí aplikace jsem našla několik velmi důležitých kontaktů a sjednali jsme i schůzky. Určitě pro mě byla vrcholem prezentace našeho projektu městské farmy pěstování mikro bylinek v rámci soutěže o nejlepší projekt programu OVACE. Získali jsme druhé místo v soutěži a byla to pro mě osobně velká výzva. Zvládli jsme to, povedlo se nám a velké poděkování posílám INIONu a Radce za tak krásnou příležitost. Program OVACE bych doporučila každému, kdo začíná se svým podnikáním." - Olga Novak


"Akce Karlovarský BYZNYS MIXER byla první konference tohoto typu, kde jsem měla možnost prezentovat svoji značku VERONIQ. Prezentace před porotou byla sama o sobě vzrušující a umístění na stupních vítězů byla už jen třešnička na dortu této skvělé akce. Zaujaly mě přednášky o kreativních voucherech pro začínající podnikatele a také Jak efektivně networkingovat. Vyzkoušela jsem si fungování umělé inteligence v konkrétních aplikacích. Užila jsem si prima akci v pěkném prostředí hotelu Dvorana a poznala spoustu inspirativních osobností. Díky." - Veronika Kašková Ingrová


"Určitě mám pozitivní zpětnou vazbu postavenou na svém emotivním vnímání lidí - Domčin přístup a podpora, Kamča jako velmi empatická lektorka, ostatní dámy přihlášené do OVACÍ, které byly nesmírně milé a krásně jsme se semkly a vytvořily přátelskou atmosféru.

Velmi si cením práce všech lidí z INIONu na BYZNYS MIXERu a skutečně ho vnímám jako velmi profesionálně odvedenou akci." - Eliška Failová


Konferencí jsme završili běh 2022/2023, děkujeme našim úžasným mentorům, bez kterých by OVACE nebyly možné - Kamile Smutné, Tereze Novákové, Janu Wedlichovi a Janu Kupčíkovi.


Karlovarský BYZNYS MIXER je největší podnikatelskou akcí na Karlovarsku. Letos proběhl již 2. ročník, kterého se zúčastnilo téměř 200 hostů z řad podnikatelů, investorů, kreativců a dalších. Na konferenci vystoupilo 10 řečníků včetně europoslankyně Martiny Dlabajové, manažera firmy HDT impex Jaroslava Vébra nebo investora Michala Tesaře. Součástí programu byly i workshopy, konzultace a efektivní networking díky aplikaci Eventee.


Share this post
No items found.