INION a Nadace Vodafone Česká republika přinášejí besedu na téma Ženy v IT

Ráchel Hladká
November 17, 2023

Listopad je měsícem digitalizace! Blíží se totiž Týden pro Digitální Česko, plánovaný na 20. až 24. 11. - akce zaměřená na rozvoj digitálních dovedností a znalostí občanů České republiky. Tento projekt pořádá Úřad vlády České republiky a představuje důležitý krok k integraci a využití digitálních technologií v každodenním životě. Během tohoto týdne budou probíhat různé kurzy, přednášky a webináře, které veřejnosti představí možnosti digitálního vzdělávání a podpoří tak rozvoj digitálních dovedností.


Do Týdne pro Digitální Česko jsme se zapojili i my a abychom podpořili ženy v IT, spojili jsme síly s Nadací Vodafone Česká republika. Tato nadace funguje již od roku 2006 a za dobu svého působení se vyprofilovala jako jeden z předních podporovatelů technologických inovací, které mají pozitivní dopad na společnost. S více než 195 miliony korun rozdělenými mezi téměř 500 projektů se Nadace Vodafone zaměřuje na vytváření sociálních inovací, které zlepšují životy lidí, veřejný prostor a propojují komunity. A ve spolupráci s touto nadací jsme pro vás připravili zajímavou besedu věnovanou úspěšným ženám v IT.


Beseda na téma Ženy v IT

23. listopadu od 16:00 se v Krajské knihovně Karlovy Vary uskuteční beseda, kde získáte užitečné informace a zkušenosti z první ruky, a třeba díky tomu zjistíte, že oblast IT by mohla být to pravé místo i pro vás. Možná máte doma dceru, která přemýšlí, kterým směrem se vydat, nebo vy sama uvažujete o změně. Přijďte si poslechnout inspirativní příběhy žen, kterým se v IT sektoru podařilo vybudovat kariéru!


Mezi hosty, které jsme pozvali, jsou Lucia Tóthová, Jana Havlíčková a Zuzana Hagarová, které přinesou svůj pohled na ženy v IT, aby povzbudily další ženy a dívky do zapojení se do rozvoje svých digitálních dovedností a objevování kariérních příležitostí v technologickém průmyslu.


Jedna z řečnic, Jana Havlíčková, známá na LinkedIn jako "Neposlušný leader", je aktivní v Technologické Iniciativě Plzeň, kde spolupracuje s technologickými firmami a organizuje různé akce. Její zájem o startupy a podpora podnikání studentů představuje inspiraci pro mnoho žen, které se chtějí prosadit v IT.


Dále dorazí Zuzana Hagarová, absolventka Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského, se po kariéře učitelky matematiky a informatiky přeorientovala na programování a nyní působí v týmu AETO. Její příběh ukazuje, že nikdy není pozdě změnit svou kariéru a začít v IT.


Debatovat se bude na tato témata: 

Proč jít do IT? Příběhy úspěšných žen v digitálním světě

Nenechte si ujít příležitost: kariéra v IT pohledem úspěšných žen

Budoucnost je digitální: role žen v IT


Navíc můžete vyhrát mezinárodní virtuální stáž ve Vodafone Group, což je skvělá příležitost pro získání cenných zkušeností a obohacení životopisu! Stačí se zaregistrovat k účasti pod tímto odkazem: https://1url.cz/wuVuo, vyhlášení vítěze proběhne v průběhu besedy.


Proč potřebujeme ženy v IT?

V současném IT odvětví, kde ženy tvoří pouze 10% pracovní síly, je zapojení žen klíčové pro zajištění rozmanitosti myšlení a inovací. Ženy přinášejí do IT jedinečný pohled, který obohacuje proces tvorby a řešení problémů. Různorodost uvnitř týmů podporuje větší kreativitu a diverzitu myšlení, což je pro inovace zásadní. Větší zastoupení žen v IT vytvoří inkluzivnější a rovnoprávnější prostředí, a to je pro další rozvoj IT sektoru nezbytné.


Věděli jste, že v následujících letech bude až 25% žen muset změnit práci kvůli automatizaci a robotizaci? Studie ukazují, že během příštích deseti let budou digitální dovednosti vyžadovány na více než 90 % pracovních pozic. Nyní je tedy ideální doba začít se vzdělávat v IT a zajistit si tak úspěšnou budoucnost.


Nenechte si ujít tuto jedinečnou šanci a dorazte 23. listopadu od 16:00 do Krajské knihovny Karlovy Vary. Přidejte se na besedu k nám, vezměte s sebou dceru nebo kamarádku a objevte, jaký potenciál skrývá oblast IT!

Share this post
No items found.