2. ročník Karlovarského BYZNYS MIXERu inspiroval, motivoval a propojil téměř 200 účastníků z různých oborů

June 28, 2023

Ve čtvrtek 15. června se uskutečnila největší akce pro podnikatele a startupisty v Karlovarském kraji. Druhý ročník konference Karlovarský BYZNYS MIXER byl nabitý přednáškami, workshopy, setkáními i networkingem a proběhl pod pod záštitou primátorky statutárního města Karlových Varů Ing. Andrey Pfeffer Ferklové, hejtmana Karlovarského kraje Ing. Petra Kulhánka a velvyslance Norského království v Praze Victora Conrada Rønneberga.

Letošní akce se nesla v duchu kreativity. Proč je kreativita důležitá, jak s ní pracovat, jak pomáhá v rozvoji podnikání - nejen na toto téma přednášeli úspěšní podnikatelé a další inspirativní osobnosti, například europoslankyně Martina Dlabajová.

Mezi řečníky patřili také Jana Havlíčková, Ondřej Hrách, Alexander Frič, Petra Jirglová, Michal Tesař a Radek Špicar. Jaroslav Vébr, manažer firmy HDT impex, o konferenci řekl: “Dojmy z akce mám mimořádné, tady v regionu taková akce chyběla. Jenom mě mrzí, že jsem nebyl už na prvním ročníku. Akci jsme podpořili a určitě podpoříme i příště!” Návrhářka Debbie Brown se podělila o svůj podnikatelský příběh formou rozhovoru s moderátorem konference, Filipem Korytou.

"Jsem nadšená, že se děje všechno, co se má dít. Přesně tímto způsobem jsme si konferenci představovali. Dorazili k nám zdejší i přespolní podnikatelé z různých odvětví, kteří se propojují a vzájemně si sdílí hodnotné informace a kontakty. Svou účastí nás podpořily významné osobnosti jako například europoslankyně Martina Dlabajová či viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar. Na konferenci máme skvělé ohlasy. Mám radost, že se zdejší atmosféra účastníkům líbila," říká Radka Murasová,ředitelka Inovačního centra INION.

Návštěvníci měli letos možnost zúčastnit se rovnou tří workshopů - z AI workshopu pořádaném společností Aignos si odnesli obraz vytvořený za pomoci umělé inteligence. Michal Tesař z Newton University Angel Fund vedl workshop “Pokec s investorem” a Jana Rachno ze ZKTV Production přivezla workshop “Influencerem na den”.

Účastníci se také dozvěděli o možnostech podpory podnikání, a to jak v rámci přednášek, tak u stánků v exhibitorské zóně. Zástupci Agentury CzechInvest, Karlovarské agentury rozvoje podnikání, Eurocentra a ZKTV Production poskytli zájemcům cenné rady ohledně podnikání, dotací i marketingu.

Na konferenci byly také představeny nejúspěšnější projekty programu OVACE. Jejich autoři soutěžili o finanční i jiné hodnotné ceny. První cenu si nakonec odnesla Andrea Holzknechtová a její značka Amelia E., na druhém místě se umístila Olga Novak ze společnosti Microgreen KV a třetí místo získala značka Veroniq od Veroniky Kaškové. Bonusové 4. místo získal Cirkus Cerés Elišky Failové.

Kulturní oživení programu zajistilo vystoupení unikátního hudebního projektu Flaškinet, francouzské šansony v podání Stanislavy Tothové a vystoupení akrobatek Cirkusu Céres.

“Jsem ráda, že právě Karlovy Vary mohly již podruhé přivítat podnikatele i podnikatelky z celého regionu a podpořit tak rozvoj inovačního ekosystemu v našem kraji,” řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Share this post
No items found.